Gyöngyfűzés    Decoupage    Scrapbook    Karkötő    Drótékszer    Üvegfestés    Képeslap    Mozaik    Gravírozás    Süthető gyurma    Varrás

 
Név:
E-mail:
Hozzájárulok adataim kezeléséhez, illetve elektronikus levelek fogadásához, feliratkozom a hírlevélre az Adatvédelmi Nyilatkozatban leírtak szerint.


Kreatív Ötletek     TOP 10 Kreatív Ötlet     Kreatív Közösség     Tanácsadók     KapcsolatKreatív Ötletek » Scrapbook lépésről-lépésre »

Scrapbook album kedvenc recepteknek

Kreatív Vagyok     2010-08-22       4 hozzászólás

scrapbook album recepteknek

Nem tudom ki hogy van ezzel, de nálunk az irodában időnként (főleg az ebédidő közeledtével :)) sok szó esik a kedvenc kajákról, receptekről. Bevallom, nálam is vannak olyan ételek, melyeket főleg nyáron szeretek elkészíteni. Van, hogy kitalálok valami új kreációt, vagy több receptből alakítok ki egy újat, amire persze már pár héttel később egyáltalán nem emlékszem. Az is előfordul, hogy egy cetlire felfirkantok valamit, amik idővel csak gyűlnek a fiókban. A kedvenc receptes cetlik tárolására találtam ki ezt az albumot. Természetesen ehhez az albumhoz főzés után illik fotót is készíteni az elkészült műről. :)

scrapbook album recepteknek

Elkészítése:

Kezdésnek az album alap darabjait szétpakoltam magam előtt az asztalon és megpróbáltam a papírokat hozzárendelni az egyes darabokhoz. Sokat gondolkoztam azon is, hogy az album hogyan legyen lapozható, milyen állásban legyen díszítve, vízszintesen, mint egy könyv, vagy a gyűrűknél fellógatva és falinaptárként lapozva. Végül az állított, tehát falinaptárhoz hasonló elrendezés mellett maradtam.
Kezdő oldalnak azt a részt választottam, ahol a madár csücsül a fán. Úgy gondoltam ez kezdésnek jó lesz és mutatósan díszíthető. Az alapkartont rátettem a scrap papírra és körberajzoltam, a lyukak helyét is bejelöltem.

scrapbook album recepteknek

Miután kivágtam a papírt, az uhu ragasztóval beragasztóztam a kartont és ügyelve szélekre és lyukakra, rátettem a scrap papírt.

scrapbook album recepteknek

Mikor megszáradt, a papír szélét az ollóval - de később, mivel sajnáltam a legjobb ollóm hegyét, tollkéssel - "megbolygattam". Így tépett hatása lett. Ezt a tintapárnával emeltem ki úgy, hogy apró ütögető mozdulatokkal végigmentem a széleken. Ezzel a karton alap oldalát is beszíneztem.

scrapbook album recepteknek

A széles organza szalagokból köröket és oválisokat vágtam ki különböző méretben. Majd nagyon óvatosan, gyertya mellett megolvasztottam a széleiket, melyek nagyon szépen felpöndörödtek.

scrapbook album recepteknek

Ezután több darabot egymásra rakva megkaptam a virágokat.

scrapbook album recepteknek

scrapbook album recepteknek

Ezeknek a közepébe többféle dolgot tehetünk, pl. tekla gyöngyöt, díszgombokat. Én a gyöngyház gombokat választottam, melyet felvarrtam.

scrapbook album recepteknek

Ezután a zöld zsinórból levágtam kb. 5-6 centis darabokat és a tollkés szárára szorosan feltekertem, majd kicsit széthúztam.

scrapbook album recepteknek

Mivel a scrap papíron a madaras fa mellett volt egy felirat, így adta magát, hogy a virágokkal eltakarjam azt. A zsinórból készített leveleket és a virágokat ragasztóval rögzítettem. Majd a ragasztó tollal a fa feletti sarokba feltettem pár darab akril félgyöngyöt is.

scrapbook album recepteknek

scrapbook album recepteknek

Tollkés segítségével leválasztottam a betűmatricákat a fóliáról és kiraktam a feliratot, követve a papír mintáját.

scrapbook album recepteknek

Végül filccel felírtam a maradék szöveget az album elejére.

scrapbook album recepteknek

A borító lap belső oldalára felragasztottam a kivágott scrap papírt. Ahhoz, hogy itt is el tudjam tüntetni a papíron szereplő felirat maradékát, a zöld scrap papírra pávatoll akril nyomdával bélyegeztem és ollóval kivágtam. Ezt ráragasztottam a feliratra és zárásként famatrica virágot ragasztottam fel. A lap aljára került egy kis kolibri pecsét is. :)

scrapbook album recepteknek

scrapbook album recepteknek

Az album belső lapjait az alábbi séma szerint készítettem el:
Az aktuális karton alapot körberajzoltam és kivágtam. A teamécsest félig rátettem az egyik oldal közepére, körberajzoltam és kivágtam.

scrapbook album recepteknek

A kétoldalas ragasztó szalag darabokat úgy tettem fel, hogy tasakot formázzak, aminek a kivágott oldal a szája.

scrapbook album recepteknek

A ragasztócsíkot lehúztam és a papírt a kartonra ragasztottam. Ezután színes papírból kivágtam 12x13 centiméteres darabot, melynek a rövidebb oldal közepére készítettem egy lyukat.

scrapbook album recepteknek

Ebbe belefűztem egy levágott (kb. 5-6 cm hosszú), az aktuális papírral színben harmonizáló, pöttyös szalag darabot.

scrapbook album recepteknek

A felszalagozott papírlapot becsúsztattam a helyére. Erre fog kerülni a recept szövege.

scrapbook album recepteknek

Mivel úgy láttam, hogy a ki-, be tologatástól a lyuk nem lesz tartós, így szegeccsel erősítettem meg és abba fűztem bele a szalagot.

scrapbook album recepteknek

A majdani fénykép alá sárga lapból téptem ki egy darabot és felragasztottam. Díszítésnek használtam a pávatoll nyomdát és a gyöngyház gombokat. A lap aljára a piros pöttyös szalagból vágott darabokat tűzőgéppel rögzítettem és piros organza virágot ragasztottam.

scrapbook album recepteknek

scrapbook album recepteknek

scrapbook album recepteknek

A következő két oldal díszítésénél használtam a korábban zöld scrap papírra pecsételt és kivágott pávatollakat, fa virág matricát, lehullott papírból kivágott virág darabokat és zöld zsinórt, maradék szalagot.

scrapbook album recepteknek

scrapbook album recepteknek

scrapbook album recepteknek

A negyedik oldalra szintén lyutott a scrap papír széléből kivágott nagy méretű virágokból, elvégre semmi használhatót nem dobunk ki. :) A virágoknak a pávatoll nyomda adott keretet és a zöld félgyöngy hangsúlyt.
Az ötödik oldalra feltett fehér alapon napocskás és virágos mintát nem szerettem volna nagyon elnyomni, így csak minimál gomb és pöttyös szalag díszítést kapott.

scrapbook album recepteknek

scrapbook album recepteknek

scrapbook album recepteknek

A hatodik oldal oldalon a scrap papír nagy virágmintáját a közepébe ragasztott organza virággal emeltem ki. A fotó alá szánt, tépett zöld papír szélére barna pöttyös szalagból vágott darabokat rögzítettem a tűzőgéppel. Kiegészítésként ide is került fel pár darab a zöld félgyöngyökből.
A hetedik oldalra választott pöttyös papír ismét magáért beszél, így itt szintén csak minimál díszítést készítettem. Tollal varrást is imitáltam a fotó alá szánt barna papír szélére.

scrapbook album recepteknek

scrapbook album recepteknek

A nyolcadik oldalra ismét organza virág és zöld zsinór szárak kerültek. Az oldal alján pedig kolibrik repkednek a nyomdának köszönhetően. :)
A hátsó borító belső oldalára hagytam ezt az óriási virágmintát, melyet külön kihangsúlyoztam a korábban leesett papír maradékból kivágott szintén nagyméretű virággal. Ezt 3D ragasztókockákkal tettem fel. A közepére fa virág és annak tetejére félgyöngy került.

scrapbook album recepteknek

scrapbook album recepteknek

Ha összeraktuk az albumot, akkor a fém gyűrűkre maradék fonalakból, szalagokból készíthetünk akasztót. :)

scrapbook album recepteknek

Kellemes időtöltést!

Készítette:
Barkó Rózsa
rozsa@kreativvagyok.hu

Oszd meg ezt az oldalt ismerőseiddel:
     

Még több scrapbook lépésről-lépésre »

KAPCSOLÓDÓ HOZZÁSZÓLÁSOK  Annamarie 2010-09-17 17:35
Eszméletlen gyönyör?. Azt hiszem, én jobb, ha nem látom, mert egész életemben sóvárognék utána. Gratulálok!

  Hangyaboly6 2010-08-23 10:36
Ezt él?ben kéne látnia mindenkinek! Nekem volt szerencsém kézbe fogni, és mondhatom, bombázó ez az album!!! Tele van ötlettel, vidám színekkel, nagyon-nagyon tetszik!!! Rózsa, szívb?l gratulálok!! ;-) Éva Ui.: Kata, bátran fogj bele, élvezni fogod az alkotást!!! Ajándéknak is szuper!

  KyraE 2010-08-23 10:33
De nagyon szépséges ez a könyvecske!!! De én sem merek nekifogni. Arról nem is beszélve, hogy itt nálunk alapanyagot kapni :( Szinte lehetetlen.

  Kata 2010-08-23 08:14
Gyönyör? szép!!! Viszont nem mernék neki fogni .

Ugrás az oldal tetejére »


 

 

 

 

 

 

 

Név:
E-mail:

Erről beszélünk...


Olaya Balcells »
  Falencse bevonása kásagyöngyökkel (peyote technika)

Timi »
  Makramé alapcsomók

Völgyi Rita »
  Csíkos csomózott karkötő (indiáncsomózás)

Szabina »
  Hullámos csomózott karkötő

Berei Ferencné Marika »
  Karácsonyi dekoráció pályázat 2011- Horgolt karácsonyi angyalka hajócsipke-frivolitás technikával

Barbara »
  Apró szivecskék csomózott karkötő

Kreatív Ötletek

Szemétből menő képkeret, a kreatív hulladékhasznosítás jegyében

Képkeret készítés a kreatív újrahasznosítás jegyében

Húsvéti ötlet, könyvjelző saját kezűleg

Újságból kosárfonáshoz a kreatív újrahasznosítás jegyében 2.

Újságból kosárfonáshoz a kreatív újrahasznosítás jegyében

Bálint napi képeslapok készítése otthon

Cukorvirág készítés: liliom

Majdnem gombos doboz mozaikkal

Ajándék saját kezűleg, azaz kávésbögre Valentin napra macskabolondoknak ;)

Gravírozás otthon: csipketök újratöltve

Még több kreatív ötlet »

 

 

 

 

 

 

 

Név:
E-mail:

Kreatív cimkék

karácsonyi dekoráció dekoráció képeslap készítése scrap kreatív ötlet karkötő csomózás gyöngy drótékszer készítés egyedi képeslap készítés mozaik készítése húsvéti dekoráció indiáncsomózás karácsonyi ötletek szalvétatechnika fuga egyedi ékszer egyedi képeslap csomózott karkötő egyedi ajándék ezüstözött drót pergamen technika scrapbook papír karkötő készítés karkötő süthető gyurma készítése mozaik akrilfesték karácsonyfadísz házilag üvegfestés készítése

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook   YouTube  YouTube  RSS


 
A weboldal az I Am Creative Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva!   Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat
A felhasználói élmény javítása, és a honlap látogatói szokásainak megismerése céljából weboldalaink megjelenítésekor cookie-kat/sütiket használunk. Honlapunk böngészésével hozzájárulásodat adod a sütik tárolásához és felhasználásához.
X