Anyagok és szerszámok

Mozaikkal kapcsolatos kérdések, élménybeszámolók, ötletek, képek helye.

Moderátor: cicó

Re: Anyagok és szerszámok

HozzászólásSzerző: cicó Dátum: 2010.08.31. 18:19

kagran írta:Kedves Cicó,

még egy kérdés, mivel sikerült befejezni a mozaik-asztalt. Szeretném valamivel lelakkozni, hogy ne piszkolódjon a teteje: ezt normális lakkal lehet-e, avagy szilikofóbbal? Ez utóbbit egy mozaikos honlapon találtam, de fogalmam sincs mi ez.

Ui: Megnéztem az általad készített tojásmozaikokat a blogodban: a tanároknak való nagyon tetszik. Viszont nem értem, tojásból hogyan lehet ezeket a képeket kirakni... bonyolultnak tünik!

Válaszodat elöre is köszönöm,

Kagran

Szia,
A szilikofóbbal csak a fugákat tudnád impregnálni, a kemikálnál lehet kapni, az ő oldalukon találsz további információkat. Vagy helyette vannak egyéb fugaimpregnáló szerek is.A mozaik részét pedig nem tartom praktikusnak lelakkozni, hiszen az tisztítható.
A tojásmozaik nem annyira bonyolult, a kreatívvagyok oldalán találsz olyan cikket ahol tojásmozaikot készítettem. Nem képet ugyan, de az elv hasonló.
cicó

HozzászólásSzerző: kagran Dátum: 2010.08.09. 13:04

Kedves Cicó,

még egy kérdés, mivel sikerült befejezni a mozaik-asztalt. Szeretném valamivel lelakkozni, hogy ne piszkolódjon a teteje: ezt normális lakkal lehet-e, avagy szilikofóbbal? Ez utóbbit egy mozaikos honlapon találtam, de fogalmam sincs mi ez.

Ui: Megnéztem az általad készített tojásmozaikokat a blogodban: a tanároknak való nagyon tetszik. Viszont nem értem, tojásból hogyan lehet ezeket a képeket kirakni... bonyolultnak tünik!

Válaszodat elöre is köszönöm,

Kagran
kagran

HozzászólásSzerző: kagran Dátum: 2010.08.01. 11:32

cicó írta:
kagran írta:
Kedves Kagran,
Sajnos fogalmam sincs milyen a Rico üvegmozaik, vagy hogy mennyiben más mint az általában kapható üvegmozaikok. A kereső sem ad ki rá semmit. Ha tudsz tegyél fel róla egy közeli képet és hátha ki tudunk találni valami okosságot.
Metál acryl mozaikot a Rayhernél tudsz venni, nagy választék van náluk.
http://www.rayher.hu/hun/index.php?page ... grp=09.106

üdv cicó

Kedves Cicó,

bocsánat, hogy eltüntem az éterben. Végül bejártam a fél netet és Pestet, de nem találtam, szóval más színnel helyettesítettem. Mivel kifogytam a fúgából is, így az asztal egy részét be sem tudtam fúgázni. Ez volt az utolsó szög ennek a mozaikasztalnak a koporsójába. :?

Köszi a tanácsot, voltam a Rayher-ben. :D

üdv

Kagran
kagran

HozzászólásSzerző: cicó Dátum: 2010.05.02. 10:51

kagran írta:Kedves Cicó,

utolsó reményként írok neked. Elkezdtem egy mozaik asztalt, és nem vásároltam elég mozaikot, ami persze elfogyott a felénél. :? Most viszont hiába megyek abba a boltba, ahol a mozaikokat vettem, már nem tartanak olyan mozaikot. Talán te tudsz segíteni, hogy Pesten van -e ilyen, és hol: Rico féle üvegmozaik és terrakotta, vagy téglavörös színü. Van ötleted, hol lehet ilyet kapni?

Másik kérdés: Hol lehet, ugyancsak Pesten metál Acryl mozaikot venni?

Köszönöm a választ:

Kagran

Kedves Kagran,
Sajnos fogalmam sincs milyen a Rico üvegmozaik, vagy hogy mennyiben más mint az általában kapható üvegmozaikok. A kereső sem ad ki rá semmit. Ha tudsz tegyél fel róla egy közeli képet és hátha ki tudunk találni valami okosságot.
Metál acryl mozaikot a Rayhernél tudsz venni, nagy választék van náluk.
http://www.rayher.hu/hun/index.php?page ... grp=09.106

üdv cicó
cicó

HozzászólásSzerző: kagran Dátum: 2010.05.02. 09:44

Kedves Cicó,

utolsó reményként írok neked. Elkezdtem egy mozaik asztalt, és nem vásároltam elég mozaikot, ami persze elfogyott a felénél. :? Most viszont hiába megyek abba a boltba, ahol a mozaikokat vettem, már nem tartanak olyan mozaikot. Talán te tudsz segíteni, hogy Pesten van -e ilyen, és hol: Rico féle üvegmozaik és terrakotta, vagy téglavörös színü. Van ötleted, hol lehet ilyet kapni?

Másik kérdés: Hol lehet, ugyancsak Pesten metál Acryl mozaikot venni?

Köszönöm a választ:

Kagran
kagran

HozzászólásSzerző: cicó Dátum: 2009.11.23. 13:07

Fimo írta:
Szia!

Köszönöm a gyors választ! Majd még biztosan zavarlak a kérdéseimmel!

Üdvözlettel: Fimo

Csak egész nyugodtan:) Ezért vagyunk itt a fórumon:)
cicó

HozzászólásSzerző: Fimo Dátum: 2009.11.23. 12:56

cicó írta:
Fimo írta:Szia Cicó!

Nagyon tetszenek a munkáid. Szeretnék megtanulni mozaikozni, de sajnos a távolság és a pici fiam miatt nem tudok a tanfolyamodra elmenni. :-(
Elsőként a tojásmozaik próbálkozom. A kék tojásmozaikos doboz mintájára kezdtem el. Tegnap kb. a feléig jutottam a ragasztásnak. A különböző színű héjakon csináltam próbát az üvegfestékkel, amit vettem. Lehet, hogy túl sötét (sötét ultramarin -> a boltban a kettő kék közül ez volt a világosabb), mert nincs meg az az árnyalatnyi különbség, ami a tiéden. Te milyen árnylatot használtál? Tudom valamivel világosítani a meglévő festékem, vagy vegyek világosabbat?

Szép napot! Fimo

Szia Fimo!
Köszönöm:)
Örülök, hogy kipróbálod a tojásmozaikot, én nagyon szeretem csinálni. Az említett doboznál a hobbyművész türkiz üvegfestékét használtam.
A szín erőssége függ attól is, hogy milyen vastagon kened fel. Ha túl sötétnek találod akkor szintelen festékkel tudsz rajta világosítani, tehát legalább egy szintelent venned kéne. A színkeverésnél mindig a világosabból indulunk ki, ha nem akarod az egészet bekeverni akkor tegyél valamibe a szintelen festékből és cseppenként adagolva kékítsd amíg el nem éred a megfelelő színárnyalatot.
Sok sikert és mutasd majd meg a dobozod! :)
üdv cicó

Szia!

Köszönöm a gyors választ! Majd még biztosan zavarlak a kérdéseimmel!

Üdvözlettel: Fimo
Fimo

HozzászólásSzerző: cicó Dátum: 2009.11.23. 10:35

Fimo írta:Szia Cicó!

Nagyon tetszenek a munkáid. Szeretnék megtanulni mozaikozni, de sajnos a távolság és a pici fiam miatt nem tudok a tanfolyamodra elmenni. :-(
Elsőként a tojásmozaik próbálkozom. A kék tojásmozaikos doboz mintájára kezdtem el. Tegnap kb. a feléig jutottam a ragasztásnak. A különböző színű héjakon csináltam próbát az üvegfestékkel, amit vettem. Lehet, hogy túl sötét (sötét ultramarin -> a boltban a kettő kék közül ez volt a világosabb), mert nincs meg az az árnyalatnyi különbség, ami a tiéden. Te milyen árnylatot használtál? Tudom valamivel világosítani a meglévő festékem, vagy vegyek világosabbat?

Szép napot! Fimo

Szia Fimo!
Köszönöm:)
Örülök, hogy kipróbálod a tojásmozaikot, én nagyon szeretem csinálni. Az említett doboznál a hobbyművész türkiz üvegfestékét használtam.
A szín erőssége függ attól is, hogy milyen vastagon kened fel. Ha túl sötétnek találod akkor szintelen festékkel tudsz rajta világosítani, tehát legalább egy szintelent venned kéne. A színkeverésnél mindig a világosabból indulunk ki, ha nem akarod az egészet bekeverni akkor tegyél valamibe a szintelen festékből és cseppenként adagolva kékítsd amíg el nem éred a megfelelő színárnyalatot.
Sok sikert és mutasd majd meg a dobozod! :)
üdv cicó
cicó

HozzászólásSzerző: Fimo Dátum: 2009.11.23. 10:06

Szia Cicó!

Szép napot! Fimo
Fimo

HozzászólásSzerző: cicó Dátum: 2009.06.09. 19:03

Szia Nazsuzska!
A mozaikos dobozt én elküldtem annak akinek a nevét és címét megkaptam, hogy ő a nyertes, a többihez nem tudok hozzászólni.
Mozaik:
A fém egy elég speciális eset, még én sem nagyon dolgoztam rá. Ha úgy adódna én szilikonnal ragasztanék, az sok mindent kibír és rugalmas.
A fuga attól függ hogy kinti vagy benti asztalka lesz. Ha kinti akkor mindenképpen flexibilis kell, ha benti akkor jó a sima.
A szélére esztétikai okokból kellene keret, más funkciója nincs.

üdvözlettel
cicó
cicó

Következő

Vissza: Mozaik