Alkotások

Gyöngyszövéssel kapcsolatos kérdések, ötletek, élménybeszámolók, képek helye.

Re: Alkotások

HozzászólásSzerző: Silencio Dátum: 2010.07.26. 19:33

Szia Kardszárnyú!

Szerintem nagy eltérés nem lehet a szövőkeretek között, tehát csak fel kell vetni a szálakat, elég feszesre és el lehet kezdeni. Az enyém fából van és egyszerűbbnek néz ki, de a te műanyagoddal is tennék egy kört. :D
Majd írd meg, mire jutottál vele!
Közben csináltam egy próbát a vékony rézdrótra szövésből. Még fent van a kereten, de eddig úgy tűnik jól megállnak a gyöngyök rajta. Majd lassan levágom, akkor kiderül.
Üdv!
Silencio

HozzászólásSzerző: kardszárnyú Dátum: 2010.07.21. 21:40

Silencio írta:Szia Kardszárnyú!

Már régen jártam itt és csak most láttam a hozzászólásodat. Ez a keret bonyolultabb, mint az enyém és látom a hosszat is lehet rajta állítani. Hol vetted?
Siófokon a Gyarmatáru boltban keresem a gyöngyöket, de ha más városban járok akkor is szoktam figyelni a boltokat, hátha akad valami különleges a horogra.Sajnos sok a vacak, egyenetlen kásagyöngy, amitől eltolódnak a sorok. Főleg fehérből és feketéből van hiány nálam, különben meg van a szivárvány minden színében. Mondjuk egy szín árnyalatait nehéz találni. Ez is néha akadály. Hiába van itthon egy doboz gyöngyöm, mivel formában elég eltérőek, nehéz összeválogatni belőle egy munkára valót.

szia,
nem a gyöngy beszerzése a gond egyenlőre a keret használatát szeretném megtanulni...
valamennyi gyöngyöm van, de addig nem szeretnék beinvesztálni amíg nem tudom, hogy megy-e ez nekem
és egyáltalán van-e érzékem ehhez:)
ezt a keretet a barátnőmtől kaptam kölcsön kipróbálásra,úgyhogy nem tudom, hogy honnan van....
kardszárnyú

HozzászólásSzerző: Silencio Dátum: 2010.07.20. 19:49

Szia Kardszárnyú!

Már régen jártam itt és csak most láttam a hozzászólásodat. Ez a keret bonyolultabb, mint az enyém és látom a hosszat is lehet rajta állítani. Hol vetted?
Siófokon a Gyarmatáru boltban keresem a gyöngyöket, de ha más városban járok akkor is szoktam figyelni a boltokat, hátha akad valami különleges a horogra.Sajnos sok a vacak, egyenetlen kásagyöngy, amitől eltolódnak a sorok. Főleg fehérből és feketéből van hiány nálam, különben meg van a szivárvány minden színében. Mondjuk egy szín árnyalatait nehéz találni. Ez is néha akadály. Hiába van itthon egy doboz gyöngyöm, mivel formában elég eltérőek, nehéz összeválogatni belőle egy munkára valót.
Silencio

HozzászólásSzerző: kardszárnyú Dátum: 2010.06.13. 20:26

Kicsit visszaolvastam Silencio látom Te is siófoki vagy, kicsi a világ mert én is:)
Ja és egy kép a keretről:
http://picasaweb.google.com/11578966302 ... 1405597650
kardszárnyú

HozzászólásSzerző: kardszárnyú Dátum: 2010.06.13. 19:20

Sziasztok

Kaptam egy gyöngyszövő keretet és szeretnék okosítást kapni, hogyan is kezdjek neki...
mert leírást nem kaptam hozzá...
minden segítséget előre is köszönök:)
kardszárnyú

HozzászólásSzerző: Silencio Dátum: 2010.01.04. 19:56

Hali!

A leszedést én is csak úgy tudnám elképzelni, ha a keretről valami oda való szerszámmal levágnám. De hogy a végeivel mit csinálnék, azt még nem tudom.Mindenesetre szerzek egy tekercset, hogy kipróbáljam valami kisebb darabbal.Max.vissza bontom, ha látszik, hogy nem jó semmire.
Silencio

HozzászólásSzerző: Kismaccs Dátum: 2010.01.04. 17:12

Silencio írta:Sziasztok!
BUÉK!
Holnap már dolgozni kell :(
Múltkor elfelejtettem megkérdezni, hogy próbáltátok-e a szövőkereten a nagyon vékony rézdrót felvetését? Olyanra gondolok, amik a motortekercseken vannak. Némelyik egész vékony és jól hajlítható.
Persze merevebb dolog jönne ki belőle.
Jó munkát!

Neked is BÚÉK!
Én egész jól elvoltam, hogy nem kellett dolgoznom két ünnep között. :)

Én még i.e. 1500-ban a felvetésig eljutottam, de az akkori keretem nagyon kezdetleges volt és nem tudtam volna normálisan leszedni, így a felejtős kategóriába került.
Kismaccs

HozzászólásSzerző: Silencio Dátum: 2010.01.03. 18:35

Sziasztok!
BUÉK!
Holnap már dolgozni kell :(
Múltkor elfelejtettem megkérdezni, hogy próbáltátok-e a szövőkereten a nagyon vékony rézdrót felvetését? Olyanra gondolok, amik a motortekercseken vannak. Némelyik egész vékony és jól hajlítható.
Persze merevebb dolog jönne ki belőle.
Jó munkát!
Silencio

HozzászólásSzerző: Rózsa Dátum: 2009.11.11. 19:47

Kismaccs írta:Ilyen az enyém is. :)
Én egy asztalossal is kiegyeznék a gyöngykészítő mellé. ;)

Óóóó, én még tudnám sorolni :lol: :lol:
Mondjuk egy kreatív nagykeres sem lenne rossz, de egy gyémántkereskedővel is kiegyeznék. :lol:
Rózsa
Rózsa

HozzászólásSzerző: Kismaccs Dátum: 2009.11.11. 17:04

Ilyen az enyém is. :)
Én egy asztalossal is kiegyeznék a gyöngykészítő mellé. ;)
Kismaccs

Következő

Vissza: Gyöngyszövés